היתרונות של אתר רספונסיבי למובייל

| מאת :

במידה ושמעתם לאחרונה פעמים רבות את המושג 'אתר רספונסיבי', זה כנראה אומר שני דברים מרכזיים. הראשון הוא שאתם עובדים או קשורים לעולמות בניית האתרים משם מגיע המושג, והשני הוא שיש בהחלט מספר סיבות מעולות וחשובות שבזכותן הפך אותו מושג לפופולארי כל כך בתחום. אז מהו בכלל אתר רספונסיבי? מהם היתרונות שלו? ולמה כל זה חשוב כל כך לעולם המובייל? רמז – תגידו תודה ולהתראות לאתרים מותאמים למובייל וברוכים הבאים, לאתרי הרספונסיב.

למה כל כך חשוב שהאתר שלכם יהיה רספונסיבי למובייל?

בואו נתחיל בהגדרה כללית שתעשה לנו סדר: אתר רספונסיבי הוא מושג מתחום בניית אתרים, המתייחס למאפייני העיצוב ולאלמנטים שונים באתר שיכולים בזכות קוד גמיש וטכנולוגיה חדשנית להתאים לכל מסך בו הגולש משתמש. כלומר, אותו אתר אינטרנט יוכל להיות מוצג בין אם בגלישה במובייל, במחשב עם מסך גדול, בטאבלט או בכל גודל וסוג של מכשירים ומסכים שונים.

המשמעות הישירה של זה היא עצומה, שכן אם בעבר בעלי עסקים היו צריכים להחזיק ולתפעל שני אתרים שונים, אחד המתאים למובייל ואחר שמתאים למחשב, הרי שכיום ניתן לעצב אתר אחד שיוכל לפעול בצורה חלקה בכל הפלטפורמות גם יחד. בנוסף, יש לכך יתרונות נוספים כמו למשל קידום אתרים יעיל ופשוט יותר, חסכון בעלויות בזכות תחזוקת אתר רספונסיבי אחד, היעדר צורך בהפניות מחדש עקב גרסאות שונות בין האתרים וכמובן, אולי בעיני רבים הדובדבן שבקצפת – עדיפות שניתנת על ידי גוגל לאתרים אלו על פני אתרים מותאמי מובייל.

האם המשתמשים באמת גולשים יותר מהטלפון מאשר מהמחשב?

התשובה לשאלה זו היא קודם כל כן. העובדות על פי מחקרים רבים שנערכו בתחום הן שאנשים גולשים זמן רב יותר במכשיר הטלפון האישי שלהם מאשר במחשבים הניידים או הנייחים. זה נכון בעיקר לקהל יעד צעיר יותר שמרבה לגלוש ברשתות החברתיות השונות ואף לעשות זאת במקומות רבים בהם אין גישה למחשב, כמו בנסיעה באוטובוס, בהפסקה בעבודה (או במהלכה) וכמובן כשאנחנו חוזרים הביתה ומתרווחים על הספה אחרי יום עבודה ארוך.

עם זאת, מחשבים הם עדיין כאן והם כאן להישאר. עם השנים, הם הופכים רלוונטיים יותר למקומות עבודה, למשרדים, לאנשים שעובדים מהבית ולכל מי שעובד בתחום המחשבים ובניית אתרים. אך כאשר בכל זאת משווים את זמן הגלישה בין המחשב למובייל, יש פה מנצח אחד ברור – זה שנמצא בכיס שלנו או בהישג יד כמעט בכל רגע נתון.

איך חוויית גלישה מותאמת משפיעה על זמן השהייה באתר ועל יחס ההמרה?

קחו רגע אחד לדוגמא את עצמכם. מי מאיתנו לא גולש באתרים שונים בטלפון החכם שלו? כולנו באופן טבעי ומובן, נישאר זמן רב יותר באתרים בהם חוויית הגלישה היא טובה, מותאמת, חלקה ונעימה. לעומת זאת, כאשר ניכנס לאתר שלא מותאם למובייל, לא יהיה לנו קשה לזהות זאת ומה שקורה ברוב המכריע של המקרים – אנחנו נצא מאותם אתרים באותה מהירות שבה נכנסנו אליהם.

לכן, המחשבה בעת עיצוב ובניית אתרים צריכה להיות תמיד מותאמת לחוויה שנרצה להעניק לגולש. ככל שהעיצוב יהיה מותאם יותר, התוכן יהיה מועיל ומעניין וחוויית הגלישה הכוללת תהיה ברמה גבוהה יותר, כך יחסי ההמרה יעלו. המשמעות, זמן שהייה ממושך יותר באתר, הגדלת הרווחיות העסקית, יותר גולשים שנכנסים ומשיכת תשומת לב מגוגל, שלא תתעלם מכך ותשפר לרוב את דירוג האתר בהתאם. לכן במילים אחרות ומעל הכל – גוגל בהחלט מקדמת אתרים רספונסיביים בתוצאות החיפוש.

 

לסיכום – איך כל זה משפיע בסופו של דבר על ההכנסות והחשיפה של העסק?

כל אותם מושגים כמו יחסי המרה, אתרי רספונסיבי, אופטימיזציה לאתר וחוויית גלישה יכולים להישמע נפלא. אבל בשורה התחתונה, כל בעל עסק רוצה שאותו שיווק ולא משנה איך קוראים לו, יניב בסוף את התוצאות הרצויות.

לכן אסור לשכוח לאורך הדרך את המטרה החשובה ביותר – חשיפה שיווקית חכמה ונכונה של העסק. אך חשיפה גם היא לא תספיק, שכן את אותם נתונים צריכים לבוא לידי ביטוי בצורת הגדלת ההכנסות של העסק בפועל. כיום, אחת הדרכים היעילות, החסכוניות והטובות ביותר מבחינת גוגל לעשות זאת, היא על ידי עיצוב אתר רספונסיבי.

אהבתם? שתפו את החברים!
קידום אורגני מול קידום ממומן בגוגל אדס
מיקרו קופי מנצח שמביא המרות
דומיינים של גוגל

חדשות עדכונים וכלים שימושיים